metal005
PC Specification: AMD1090T, HD4870, WinXP 32bit

Re: Splash PRO 1.6.0

Wed Mar 23, 2011 11:29 pm

suggestion for new version:

resume playback at last stop of video files

please also release beta versions

Ghost
Mirillis Team
PC Specification: dozens...

Wed Apr 13, 2011 9:00 pm

marko22 wrote:Zastanawiam się, dlaczego "polski" (?) program jest "obsługiwany" tylko po angielsku. Czyżby jakieś uprzedzenia do naszego narodowego języka? Wytyczne głównego inwestora w projekt nie pozwalają na użycie innego języka jak tylko angielskiego?
No nic. Spróbuję opisać swój problem po polsku. Może ktoś odpowie. Tylko proszę mi nie dogryzać i sugerować nauki angielskiego. Na swoje potrzeby radzę sobie z tym językiem na tyle, na ile potrafię.
Problem z programem mam na drugim koncie w komputerze. Po instalacji przy próbie odtworzenia filmu bezpośrednio z pliku, pojawia się komunikat instalatora windows, że funkcja, której próbuję użyć jest niedostępna i następuje wyszukiwanie pakietu instalacyjnego *.msi. Wskazanie nic nie daje, bo stwierdza, że jest nieprawidłowy. Choć jest na pewno ok. Otwieranie z okna programu działa prawidłowo. Jak to naprawić? Przypuszczam, że jest tu gdzieś problem w rejestrze.
Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
Witamy na forum. Mirillis prowadzi obsluge klienta oraz techniczna poprzez e-mail w jezykach polskim oraz angielskim.
Natomiast forum jest prowadzone w jezyku angielskim poniewaz zdecydowana wiekszosc uzytkownikow nie zna jezyka polskiego. Nie ma problemu dla nas i mozna pisac rowniez w jezyku polskim, jednak trzeba pamietac ze wiekszosc uzytkownikow nie zrozumie tych postow a co za tym idzie nie beda mogli pomoc z problemem ani nie skorzysaja z ewentualnego rozwiazania problemu.

Jesli chodzi o problem ze skojarzeniem plikow prosze sprobowac z poziomu Windowsa skojarzyc jakis typ pliku z innym oprogramowaniem a nastepnie podnownie ze Splashem. Na jakiej wersji systemu Windows wystepuje ten problem?
paradiso_girls wrote:Can append this option to select aspect ratio to 4:3 format monitor is the image, I want to cover the entire monitor.
We consider to add a stretch option in future versions.

Sador wrote:Hello! I have nvidia gt240 and lg tv sl8000 (16:9) connected via hdmi.
Can you fix next problem:
When i watch movies on my tv, i want picture scaling to all tv's screen without black lines (or with thin black lines). Changing of this options in settings give nothing. It work only im my monitor, which is 16:10. And this is only thing that stop me to use splash pro every time. So I use potplayer with options like scaling: preset 1, preset 2 and etc.
In Splash setting you should change the screen format to 16:9 and then display format options should work fine.
What is the aspect of video you have problem with? You have a black bars on sides or top and bottom?
Sador wrote:And one more option that I need in splash - switch off PC after playing videofile.
When you give smooth playback (I mean converting 24 to 60 fps) processing to GPU?
"After playabck finished" options are planned for future versions, but it is not defined if it will be avialble in Splash PRO 1.x.x or 2.x.x.

What do you mean by give smooth processing to gpu?
GPU is used for video decoding only, and whole Motion2 processing is done using CPU power.
metal005 wrote:suggestion for new version:
resume playback at last stop of video files
please also release beta versions
Resume should work, please enable auto resume in Splash settings.
Mirillis Team Member

Follow us on Twitter:
http://twitter.com/MirillisTeam
Find us on Facebook:
http://www.facebook.com/Mirillis
Mirillis News Feed:
http://feeds.feedburner.com/mirillisfeed

marko22
PC Specification: Lap: i3-350M, Intel HD, Win 7 x64

Thu Apr 14, 2011 2:36 pm

Dzięki Ghost za odpowiedź. Rozumiem ideę. Ale z wykonaniem gorzej. Szkoda, że nie bierze się pod uwagę polskich użytkowników jak również tego, że przecież nie każdy jest poliglotą i zna jęz. angielski. Osobiście radzę sobie jako tako z tym językiem, ale nie będę tworzył karykatur w stylu "Kali znać", "Kali chcieć"...
Problem jest ewidentny. Z chwilą uruchomienia programu na innym profilu, niż na tym, na którym został zainstalowany, próba otworzenia dowolnego pliku skojarzonego ze Splashem kończy się takim oto komunikatem:

Image

Mogę "na piechotę" wskazać pakiet *.msi i nic to nie daje. Po prostu instalator tego "nie widzi". Wszystko działa normalnie po otworzeniu samego programu i wczytaniu pliku wideo, nie działa bezpośrednie odtwarzanie z chwilą kliknięcia na pliku. Utworzyłem inny, nowy profil i objaw taki sam. Sytuacja ma miejsce na Win 7 x64

Edit: Profil jest profilem administracyjnym. Dziwi mnie, że na stacjonarnym komputerze jest wszystko ok. Sytuacja opisana wyżej dotyczy laptopa. Wybaczycie mi chyba to małe złamanie licencji, jednak nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie sprawdzić.

Pozdrawiam.
Last edited by marko22 on Thu Apr 14, 2011 10:11 pm, edited 1 time in total.

Ghost
Mirillis Team
PC Specification: dozens...

Thu Apr 14, 2011 10:04 pm

marko22 wrote:Dzięki Ghost za odpowiedź. Rozumiem ideę. Ale z wykonaniem gorzej. Szkoda, że nie bierze się pod uwagę polskich użytkowników jak również tego, że przecież nie każdy jest poliglotą i zna jęz. angielski. Osobiście radzę sobie jako tako z tym językiem, ale nie będę tworzył karykatur w stylu "Kali znać", "Kali chcieć"...
Problem jest ewidentny. Z chwilą uruchomienia programu na innym profilu, niż na tym, na którym został zainstalowany, próba otworzenia dowolnego pliku skojarzonego ze Splashem kończy się takim oto komunikatem:

Image

Mogę "na piechotę" wskazać pakiet *.msi i nic to nie daje. Po prostu instalator tego "nie widzi". Wszystko działa normalnie po otworzeniu samego programu i wczytaniu pliku wideo, nie działa bezpośrednie odtwarzanie z chwilą kliknięcia na pliku. Utworzyłem inny, nowy profil i objaw taki sam. Sytuacja ma miejsce na Win 7 x64
Dziekujemy bardzo za szczegolowy opis. Posatramy sie odtworzyc problem i naprawic go jak najszybciej.
Czy profil na ktorym wystepuje problem jest profilem administracyjnym czy normalnym?

Co do jezyka forum, bierzemy pod uwage wszystkich uzytkownikow, rowniez tych z Polski.
Jednak liczba polskich uzytkownikow jest zbyt mala by otworzyc wersje forum z jezykiem polskim.
Najlatwiej w tej chwili bedzie zatem pisac poprostu w jezyku w ktorym jest najwygodniej.
Mirillis Team Member

Follow us on Twitter:
http://twitter.com/MirillisTeam
Find us on Facebook:
http://www.facebook.com/Mirillis
Mirillis News Feed:
http://feeds.feedburner.com/mirillisfeed

Return to “Splash PRO”