Extragracz
Posts: 14
Joined: Fri Nov 02, 2012 4:09 pm
PC Specification: Windows 7

Audio desynchronization after few minutes

Fri Nov 02, 2012 4:31 pm

Hello,
I've got a problem with Action.
After few minutes of recording, the sound is delayed (not in all games but in the most of).
It seems the mic's sounds is alright, there's a problem only with system's sounds.
An example: http://www.youtube.com/watch?v=2ZjBgDDEew4
Please, help me ! :)

User avatar
radi
Mirillis Team
Posts: 3508
Joined: Fri Mar 09, 2012 12:31 pm
PC Specification: i7-3610QM, 8GB RAM, GTX 660M

Re: Audio desynchronization after few minutes

Mon Nov 05, 2012 12:42 pm

Which Action! version are you running? Audio desynchronization is a previous versions problem.
Follow us on Twitter:
http://twitter.com/MirillisTeam
Find us on Facebook:
http://www.facebook.com/Mirillis

Extragracz
Posts: 14
Joined: Fri Nov 02, 2012 4:09 pm
PC Specification: Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Mon Nov 05, 2012 12:59 pm

So it's strange, because I didn't have that problem in previous versions, I've started getting this from about 1.10. I've got the newest version, 1.12.

klocklimek
Posts: 7
Joined: Fri Nov 02, 2012 8:45 pm
PC Specification: Phenom II 965, GTX 570, Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Sun Nov 11, 2012 1:21 pm

I have same problem in Action! 1.12.1. I tried recording audio from Realtek ALC889A(24bit 48000hz) and from Logitech ClearChat Pro USB Headset( 16bit 44100/48000Hz). I am recording microphone with Logitech USB MIc (16bit, 44100Hz or 48000Hz). I tried to record into SSD drive - same effect.

User avatar
radi
Mirillis Team
Posts: 3508
Joined: Fri Mar 09, 2012 12:31 pm
PC Specification: i7-3610QM, 8GB RAM, GTX 660M

Re: Audio desynchronization after few minutes

Sun Nov 11, 2012 8:25 pm

Thanks for provided information. We will look into this problem.
Follow us on Twitter:
http://twitter.com/MirillisTeam
Find us on Facebook:
http://www.facebook.com/Mirillis

klocklimek
Posts: 7
Joined: Fri Nov 02, 2012 8:45 pm
PC Specification: Phenom II 965, GTX 570, Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Sun Nov 11, 2012 8:36 pm

I think that this is caused by video mixing system. Desyncing usually starts after the loading screen when the FPS drops below the value set in the program. For example, Action! set to 30 fps. When game is loading next stage FPS drop to 10 for 3 secounds. The sound when loading the game is "assigned" to 90 video frames (30 fps for 3 secounds), and the program captures 30 (10fps for 3 seconds). To save the entire soundtrack, program delays the sound by 60 frames (2 seconds). I hope that my observations will help solve the problem.

Extragracz
Posts: 14
Joined: Fri Nov 02, 2012 4:09 pm
PC Specification: Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Mon Nov 12, 2012 2:20 pm

Maybe you're right. Additionally I've got a USB headset too - Fatal1ty HS-1000.

Extragracz
Posts: 14
Joined: Fri Nov 02, 2012 4:09 pm
PC Specification: Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Thu Nov 29, 2012 4:06 pm

Hey, have you found something ? I still have this problem and can't solve it.

klocklimek
Posts: 7
Joined: Fri Nov 02, 2012 8:45 pm
PC Specification: Phenom II 965, GTX 570, Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Thu Nov 29, 2012 5:52 pm

Unfortunately, nothing :(

Extragracz
Posts: 14
Joined: Fri Nov 02, 2012 4:09 pm
PC Specification: Windows 7

Re: Audio desynchronization after few minutes

Sat Dec 15, 2012 3:26 pm

I love Action! so much, but I just can't record because of this problem. Please, do something :)

Return to “Action! Screen and Game Recorder”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests