Lukky
Posts: 2
Joined: Wed Jul 03, 2019 2:25 pm
PC Specification: Windows Vista, GTX 750 Ti

Can't run, crashes immediately after start

Wed Jul 03, 2019 2:44 pm

Hi, I can not start the player (have tried to install v. 2.7, 2.6, 2.3).

From details of a crash report:
Fault module: nvcuvid.dll - version 8.17.13.3523

My PC: Windows Vista Home Premium 64-bit (no SP), Nvidia GPU drivers 335.23 (GTX 750 Ti).
(I have serious reasons why not to update Windows or drivers, so do not ask, I can not. I would rather know what is the problem with nvcuvid.)

P.S. GTX 750 Ti does not support H.265/HEVC HW decoding.

Piotr
Posts: 890
Joined: Mon Jan 02, 2017 11:20 am
PC Specification: i7-6700, 16GB RAM, GTX 1070

Re: Can't run, crashes immediately after start

Thu Jul 04, 2019 6:08 am

Updating drivers (or Windows) could help. But, since you cannot update drivers, then try changing graphics processor which Splash starts on. Maybe you have integrated AMD or Intel grpahics.
Follow us on Twitter:
http://twitter.com/MirillisTeam
Find us on Facebook:
http://www.facebook.com/Mirillis

Lukky
Posts: 2
Joined: Wed Jul 03, 2019 2:25 pm
PC Specification: Windows Vista, GTX 750 Ti

Re: Can't run, crashes immediately after start

Thu Jul 04, 2019 6:42 pm

Thank you for your reply.
Unfortunately I do not have iGPU, so my only option is to try another drivers. But I do not understand that, all other players work fine, only Splash crashes.

Thanks again.

========================
edit: Tried newer drivers and it worked.

Return to “Splash 2.0”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest